Lasvelin matkakalenteri

Lasvelin matkakalenteri  vuosi 2022

Päivitetty 20.5.2022

Kaikissa matka-asioissa ota rohkeasti yhteyttä

Jaanaan        040-759 98 71 e-mail jaana.kovanenphnet.fi

Markettaan 044-339 93 21 e-mail mt.marke@gmail.com

Leaan           040-867 85 07  e-mail lejamarjatta@hotmail.com  

Miljaan         040-750 44 56

Matkat maksetaan pankkitilille FI65 4212 0010 0712 52 Lahden seudun varhaiseläkeläiset ry. Maksulomakkeen tiedonanto-osaan kirjoitetaan matkan nimi/päivämäärä sekä osallistujien nimet.

Älä yhdistele eri matkojen maksuja. Maksuehto 10 pv ennen matkan alkua, ellei toisin ilmoiteta. Matkaa koskevat muutokset tehtävä 7 pv ennen matkan alkua.

Matkoille voivat osallistua vain jäsenet. Liittymällä jäseneksi olet oikeutettu matkoillemme. Rehellisyys on meidän kaikkien lasvelilaisten etu.

Huom!  Ilmottautumiset ainoastaan matkan vetäjälle. Ilmoita myös mahdolliset allergiat                                                                             

ILMOITTAUTUKAA ROHKEASTI MATKOILLE. PERUUTTAA VOI VIIMISEEN ILMOITTAUTUMIS PÄIVÄÄN

VUOSI 2022

Kesäkuu 2022

Ke 8. – 9.6. Kesäretki Kokkolaan ja seitsemän sillan saaristotietä Pietarsaareen. Lähtö Marolankadulta klo 7.00. Kyytiin pääsee Vääksystä ja Padasjoelta. Pidämme omakustanteisen tauon Petäjävedellä. Matka jatkuu Punaisen Tuvan viinitilalle, missä maistellaan kolmea eri viintä, kuullaan tilaesittely ja nautitaan keittolounas noutopöydästä. Aikaa jää ostoksien tekemiseen tilan viinimyymälässä. 

Matka jatkuu Kokkolaan. Laivurintalossa tapahtuneen kahvittelun jälkeen lähdemme bussilla oppaan johdolla kiertoajelulle.  Majoitumme Sokos hotelli Kaarleen, missä nautimme kolmen ruokalajin illallisen. Ilta vapaa. Kokkolan iltatori on auki klo 16.00.- 21.00. Aamiaisen jälkeen opas vie meidät tutustumaan Kokkolan vanhaan kaupunkiin, Neristaniin. Siellä on vielä nähtävissä vanhat merimiesten ja kauppiaiden talot ja kuulette totta sekä tarua.

Matka jatkuu oppaan kanssa 7 sillan saaristotietä pitkin Pietarsaareen. Näemme upeita saaristomaisemia ja kuulemme oppaan tarinoita. Matkalla pysähdymme Tyynelän Tonttulaan, jossa kaikki tontut ovat käsityötä, rungosta vaatteisiin asti, joten jokainen tonttu on aivan uniikki! Tonttulan 1700-luvun pihapiirissä on nähtävillä eri teemoilla sisustettuja aittoja.

Pietarsaaressa lounastamme täydellisen 1700-luvun miljöön Rosenlundin Pappilassa, jonka edustalla on yli hehtaarin suuruinen Aspegrenin muotopuutarha, minkä opas esittelee meille. Kiertoajelua Pietarsaaressa.

Kotimatkalla pysähdymme Lapuan Kulttuurikeskus Vanhaa Paukkuun. Siellä heti aluksi opastettu kierros n. 40 min. ja sen jälkeen kahvit ja yritysesittely Lapuan kankureiden tehtaanmyymälässä. Tehtaanmyymälässä mahdollisuus tehdä edullisia ostoksia. Lämmin iltapala nautitaan Virroilla Marttisen nuorisokeskuksessa. Takaisin Lahdessa ollaan n. klo 23 aikoihin. 

Matkan hinta 2h huoneessa 232 €/hlö, 282 1hh €/hlö. Ilmoittautumiset 5.5 mennessä  Lealle.  Eräpäivä 8.5.   KYSY PERUUTUSPAIKKOJA                                YKSI MIESPAIKKA JÄLJELLÄ

Ke 15.6 Päivämatka Tallinnaan Viking XPRS-laivalla. Lähtö ABC Padasjoki klo 6.45, Kustaantori Vääksy klo 7.15 ja Marolankatu Lahti klo 7.45. Hinta Lahdesta 40€, Vääksystä ja Padasjoelta 50€. Bussi mukana Tallinnassa. Ennakkotilausmahdollisuus. Ilmoittautuminen Jaanalle 8.6 mennessä, maksu 8.6. mennessä

To 16.6.2022 Hanko, eteläiset elämykset. Lähtö klo 7:00 Marolankadun pysäkiltä. Aikaisin, mutta kesällä päivät ovat valoisia. Matkan puolivälissä meillä on kahvi- / teehetki Nummelan lentokentän viihtyisässä kahvilassa.
Hangon opas, Leena, pitää meille klo. 10:30 alkaen viihdyttävän ja kiinnostavan yleisopastuksen, jonka aikana näemme Hangon kuuluisat pitsihuvilat, Suomen eteläisimmän rannan, 5 satamaa ja vaikka mitä. Opastus tapahtuu bussilla ja bussista pois. Käymme Hangon kirkossa, jossa kuulemme Mika Waltarin sykähdyttävän tekstin, jonka hän kirjoitti keskellä Hangon evakuointia talvisodan jälkeen.

Lounas on tarjolla perinteikkäällä, hiljattain uusitulla Hangon Casinolla. Hangon kaupungintalon lämpiössä, oppaamme, joka on myös pianisti, pitää meille yksityisen pianokonsertin kappaleista tarinoiden. Kaupungintalolla meille tarjoillaan iltapäiväkahvit ranskalaisen omenatortun kera.

Pääsemme vielä tutustumaan kaupungintalon taidenäyttelyyn. Iltapäivällä on hieman aikaa tutustua myös esim. Hangon käsityöläisten tai Matkailutoimiston tuotteisiin. Perillä Lahdessa olemme n. 19:30. Ilmoittautuminen Marketalle viimeistään 24.5. Maksu viimeistään 1.6. mennessä. Hinta 95,- sisältäen kaiken yllä mainitun.  MATKA TÄYNNÄ, KYSY PERUUTUSPAIKKOJA

Ti 28.6. Kesäteatterimatka Heinolaan. Menemme katsomaan Sari Siikanderin ohjaamaa Flirttikurssi 55+. Esitys on lämminhenkinen ja elämänhaluinen komedia, jossa ryhmä kuusikymppisiä miehiä ja naisia ilmoittautuu kansanopiston flirttikurssille. Kurssi yhdistää lesket, ikisinkut, eronneet ja karanneet. He ovat kaikki samassa veneessä, uuden alun edessä ja valmiina parisuhteen pyörteisiin, mutta hieman ruostunein hurmaustaidoin. Näytelmä on elämänmakuinen komedia kaikkine iloineen ja rosoineen.
Matkalle lähdemme klo 13 Marolankadun turistipysäkiltä. Näytelmä alkaa klo 14. Matkan hinta 52€ sisältää kuljetuksen sisäänpääsylipun ja väliajalla kahvin ja pullan. Ilmoittautumiset 17.6 Jaana. Maksut 17.6.2022 mennessä

Heinäkuu 2022

Ti 5.7.–6.7. 22 h Risteily Tallinnaan Silja Euroopalla. Lähtö ABC Padasjoki klo 14.35, Vanha tori Vääksy klo 15.00, Marolankatu Lahti klo 15.35, Moisionkadun pikavuoropysäkki klo 15.40, Laune CM klo 15.45. Laiva lähtee klo 18.30 Helsingistä ja palaamme takaisin Helsinkiin ke 6.7. kello 16.00. Lahdessa olemme n. klo 18.30. Ostosaikaa on klo 8–11.50. Yöpyminen 2h b-hyteissä, mahdollisuus myös 1h b-hyttiin. Elävästä musiikista vastaa: BananaBand-yhtye, pelataan bingoa ja lauletaan karaoketa. Ennakkotilaus mahdollisuus. Hinta Padasjoelta, Vääksystä ja Lahdesta 66€/B1 hytti/yläpedillä/hlö. 68€/B2/hlö, 63€/B3/hlö, 59€/B4/hlö. Hinnat sisältävät polttoainelisämaksua 7€. Lisämaksusta aamiainen laivalla 15.00€, illallinen 38€ ja lounasbuffet 26€. Ateriapaketin hinta 74€. Ilmoittautumiset 9.6.mennessä Lealle. Maksu 9.6.mennesssä.  Ilmoita Silja-club kortin numero.

Pre Order-bussit eivät aja laivasta ulos Tallinnassa.Tällä hetkellä Europalta kaikki asiakkaat poistuvat Helsinkiin tullessa putkea pitkin jalkaisin, myös Pre Orderin tehneet. Tämä käytäntö on voimassa näillä näkymin ainakin kesäkuun loppuun saakka. Heinäkuulle ei olla vielä saatu vahvistusta.

Huom! Helsingin päässä terminaalista laivalle on noin 450m, joten huonojalkaisille kannattaa varata avustuspalvelu ennakkoon.

Elokuu 2022

Ma 8.–12.8. Virkistysviikko Kuortaneen Urheiluopistolla. Lähtö Marolankadulta klo 9.00. Ajamme Kuortaneelle Vääksyn, Padasjoen kautta. Viikko Kuortaneen Urheiluopistolla on täynnä virkistäviä aktiviteettejä, inspiroivia tietoiskuja, hyvää ruokaa ja rentoutumista järvimaisemissa. Kuortaneen Liikuntahotelli on viihtyisä lomailijan tukikohta. Hotellin huoneet kaikki ovat täysin mukavuuksin varusteltuja; keittiössä valmistat omat eväät ja iltapalat ja omassa saunassa saunot, kun sinulle sopii. Matkan hinta 479 €. Hinta sisältää majoituksen upeassa Liikuntahotellissa kahden hengen huoneessa, täysihoitoruokailut, koko viikon ohjelman sekä kuljetuksen Kuortaneelle ja takaisin! Yhden hengen huone saatavilla lisämaksua vastaan varaustilanteesta riippuen, 30 €/yö. Sitovat ilmoittautumiset Lealle viimeistään 11.7. ja maksu 15.7. mennessä. Erillinen liite ohjelmasta: Lasvel ry 8.-12.8.2022 matkaohjelma

Ti 16.8. Merellinen Kotka, puistoja, luonnon kauneutta ja elämyksiä. Matka alkaa klo. 7:30 Marolankadun pysäkiltä.  Saavuttuamme Kotkaan tutustumme oppaamme kanssa Sapokan vesipuistoonon, upeaan, monet palkinnot voittaneeseen keskellä Kotkaa. Koko kasvukauden ajan puistossa hehkuvat lukuisat perennat. Vesipuiston keskeisimmät elementit ovat runsaan ja monipuolisen kasvillisuuden lisäksi vesi, kivi ja valaistus. Jatkamme matkaa kiertoajelulla kaupungissa. 

Opastus päättyy Merikeskus Vellamoon. Jättiläismäistä aaltoa muistuttavan Merikeskus Vellamon julkisivu toistaa meren sinisiä, vihreitä ja harmaita sävyjä. Vellamon värit – lime, oranssi, syvä sininen ja tumma harmaa – sekä kuvat ja merihenkiset graafiset elementit toistuvat eri puolella taloa. Päivän lounaan nautimme Vellamon Ravintola Laakongin noutopöydästä.  Lounaan jälkeen tutustumme kahtena ryhmänä oppaan johdolla Merimuseon koskettavaan näyttelyyn ”Kohtalona Ruotsinsalmi”. Opastuksen jälkeen on vielä omaa aikaa.

Seuraava kohteemme on keisarillinen kalastusmaja Langinkoski, ehdottomasti näkemisen arvoinen. Historialliset rakennukset muodostavat kuohuvan kosken rannalle sykähdyttävän kauniin museoalueen. Vanha metsä runsaine lajeineen ympäröi museorakennuksia ja kahta idyllistä kahvilaa. Täällä meillä on sekä opastus että omaa aikaa. Nautimme iltapäiväkahvit makean kahvileivän kera alakahvila Dagmarissa. Paluumatkalla poikkeamme Elimäellä Mustilan Viinissä, jossa meillä on esittely viineistä ja viininvalmistuksesta sekä myös maistiaisia viineistä, hilloista, ym. Kotiin viemisiä myös löytyy.  Lahdessa olemme n. 18:30. Ilmoittautuminen Marketalle viim. 1.8. Maksu viim. 5.8. Matkan hinta 88,-, Mueokortilla 73,-  (Ilmoita kortista etukäteen Marketalle, kortti esitettävä Vellamossa ja Langinkoskella)

Syyskuu 2022

To 1.9. Helsinkiä tutuksi ja suu makeaksi Lähtö Marolankadun pysäkiltä klo. 8:30. Tapaamme oppaamme Helsingissä, uuden upean kirjasto Oodin edessä ja meillä on opastus tästä rakennuksesta. Tämän jälkeen lähdemme kiertoajelulle kaupunkiin tutustuen.

Kohteita ovat pikapysähdys Sibeliuspuistossa, kierretään Seurasaaressa, Kaivopuistossa, Olympiastadionin alueella ja myös nähdään uudempia asuinalueita. Tutustumme myös kallioon louhittuun sykähdyttävään Temppeliaukion kirkkoon. Kiertoajelun jälkeen meillä on lounas. Lounaan jälkeen lähdemme ajamaan kohti Vantaata Fazerilaan, jossa meillä on varattu vierailukierros. Tutustumme Fazerin toimintaan, pitkään historiaan, tarinoihin, laajaan tuotevalikoimaan, yritysvastuuseen ja innovaatioihin.

Kierros huipentuu karkkimetsään! Lopuksi vielä kahvi / tee ja päivän pulla. Lahdessa olemme n. 17:30. Matkalle ilmoittautuminen Marketalle viim. 15.8. Maksu viimeistään 22.8. Hinta 55€  

 

Ti 27.9. Lailan tähtihetket musiikkinäytelmä Sibeliustalossa  FINLANDIA-KLUBILLA  klo 18.  Koskettava ilottelu Lailan tähtihetkiä -laulunäytelmä tarjoilee näköalapaikan aikansa rakastetuimman ja lahjakkaimman naislaulajan Laila Kinnusen elämän hienoimpiin hetkiin niin estradilla kuin arjessakin. Lailan tähtihetkiä on kunnianosoitus sekä Laila Kinnusen elämäntyölle sekä hänen musiikkiperinnölleen. Musiikkinäytelmää tähdittävät: pääroolissa Milana Misic, tangokuningas Teijo Lindström, tangoprinssi Kalle Jussila sekä Laila ja Olavi-laulukilpailun voittaja 2018 Katja Karisukki. Konsertin hinta 30€. Ilmoittautumiset Lealle 6.9. mennessä. Maksu 13.9. mennessä.

Joulukuu 2022

Ti 20.12 Emmerich Kálmánin operetti Kreivitär Mariza.Lahden Sibeliustalo klo18.00. ”Oonczardaskavaljeeri ollut minäkin…”
Wieniläisoperettien parhaimmistoon kuuluva Kreivitär Mariza on taidokkaasti sävelletty teos, jonka tarina tempaa katsojan mukaansa. Luvassa on valekihlauksia, salanimiä sekä juonimista niin rahan kuin vallankin tähden. Operetin aarioihin lukeutuu yksi operettimusiikin tunnetuimmista kappaleista ”Czardaskavaljeeri”, joka valloittaa yleisön kerta toisensa jälkeen. Rooleissa mm. Mariza: Anu Hälvä/ Hannakaisa Nyrönen, Tassilo: Jyrki Anttila/ Hannu Jurmu Ohjaus: Anu Hälvä. Lavastus: Jari Jalonen. Koreografi: Camilla Hölmstrom Kesto noin 2 h 30 min Hinta 40€. Konsertti täynnä. Kysy peruutuspaikkoja, Lea

Pe 23.–26.12. Suomalainen Joulu Ikaalisten Kylpylässä. Lähdemme Marolankadulta klo 11.00 viettämään perinteistä, tunnelmallista ja kiireetöntä suomalaista joulua. Kylpylässä meitä odottaa aito, sydämellinen palvelu, herkkuja notkuvat joulupöydät, joulun tuoksut sekä perinteiset, monipuoliset jouluohjelmat. Koko joulun ajan kylpylä Vesiropiikin altaat ovat avoinna, myös kuntosali on meidän käytettävissä. Hintoihin sisältyy seuraavat ateriat: Aatonaattona: päivällinen Jouluaattona: aamiainen ja joulubuffet. Joulupäivänä: aamiainen ja joulubuffet Tapaninpäivänä: aamiainen. Hinta 394 €/hlö 2 hh huoneessa ja 541€/hlö 1 hh. Ilmoittautumiset 10.11. mennessä Lealle ja maksu 11.11. Jouluohjelma ilmestyy syksyllä

Pienet muutokset voivat olla mahdollisia.

Ilmoittelemme toiminnastamme Uusi Lahti-lehden järjestöpalstalla viikottain.