Lasvelin matkakalenteri

Lasvelin matkakalenteri  vuosi 2023

Päivitetty 10.12.2023

Kaikissa matka-asioissa ota rohkeasti yhteyttä

Jaanaan        040-759 98 71 e-mail jaana.kovanenphnet.fi

Markettaan 044-339 93 21 e-mail mt.marke@gmail.com

Leaan           040-867 85 07  e-mail lejamarjatta@hotmail.com  

Miljaan         040-750 44 56

Matkat maksetaan pankkitilille FI65 4212 0010 0712 52 Lahden seudun varhaiseläkeläiset ry. Maksulomakkeen tiedonanto-osaan kirjoitetaan matkan nimi/päivämäärä sekä osallistujien nimet.

Älä yhdistele eri matkojen maksuja. Maksuehto on aina kyseisen matkan kohdalla. Matkaa koskevat muutokset tehtävä ennen viimeistä ilmoittautumispäivää.

Matkoille voivat osallistua vain jäsenet. Liittymällä jäseneksi olet oikeutettu matkoillemme. Rehellisyys on meidän kaikkien lasvelilaisten etu.

Huom!  Ilmottautumiset ainoastaan matkan vetäjälle. Ilmoita myös mahdolliset allergiat                                                                                                         

HUOM!!. SUOSITTELEMME MATKAUSTAJIA OTTAMAAN RIITTÄVÄN PERUUTUSTURVAN SISÄLTÄVÄN MATKAVAKUUTUKSEN. OTA YHTEYTTÄ OMAAN VAKUUTUSYHTIÖÖSI

ASIAA MUSEOKORTISTA:

Museokortti

Matkoillamme saatamme vierailla kohteissa, joissa Museokortilla sisäänpääsymaksua ei peritä.Tällöin matkan hinta halpenee pääsymaksun verran. Museokortti on voimassa vuoden verran, ensimmäisestä käytöstä alkaen. Museokortti käy yli 300 museoon kaikkialla Suomessa. Vuoden 2023 aikana kortin hinta on 76,-. Kortin voi ostaa Lahdessa
esim. taidemuseo Malvan museokaupasta tai netin kautta.

Vuosi 2023                                                 

Joulukuu 2023

To 14-16.12  Jouluinen hotellimatka Tallinnaan. Lähdemme 14.12 klo 7.45 Marolankadun pysäkiltä kohti Helsinkiä. Vikin Linen XPRS lähtee kohti Tallinnaan klo 10.30 ja perille saavumme klo 13.00, Majoittuminen Tallink City Hotelliin, huoneet saa käyttöön viimeistään klo 15. Illalla klo 18-19.30 tervetulotilaisuus hotellin tapahtumatilassa, jossa hieman ohjelmaa. 15.12 Aamupala hotellissa ja päivä omaa aikaa käydä vaikka tutustumassa KuvaTallinnan kauniiseen joulutoriin. Illalla Estonian oopperankuoron ja -orkesterin Joulukonsertti Johanneksen kirkossa klo 18.00. 16.12 Aamupala hotellissa. Huoneiden luovutus klo 12.00. Matkatavarat voi jättää niille tarkoitettuun tilaan hotellille siksi aikaa kun tarvitsee lähteä laivalle. XPRS lähtee takaisin Helsinkiin klo 17.00 laivalla pitää olla 16.30. Helsinkiin saavumme klo 19.30 ja paluu Lahteen alkaa siitä noin 30 min päästä. Matkan hinta 2hh 230€/ hlö ja 1hh 330€. Hintaan sisältyy bussimatkat Lahti-Helsinki-Lahti, laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki, majoitus 2 yötä valitussa hotellihuoneessa aamupaloilla, tuloillan tervetulotilaisuus (glögi+ pikkupurtavaa) sekä joulukonsertin Johanneksen kirkossa.
Lisämaksusta laivalla menomatkalla brunssi 24€ ja paluumatkalla joulubuffa 34€ (sis ruokajuomat hanasta) Ilmoittautumiset 25.10 mennessä Jaana. Maksut 25.10 mennessä.    5 paikkaa vapaana sekä jatkoaika ilmoittautumisiin 9.11 asti.

La 23.–26.12. Suomalainen Joulu Aulangolla. Lähdemme Marolankadulta klo 13.00 viettämään perinteistä, tunnelmallista ja kiireetöntä suomalaista joulua. Kylpylässä meitä odottaa aito, sydämellinen palvelu, herkkuja notkuvat joulupöydät, joulun tuoksut sekä perinteiset, monipuoliset jouluohjelmat.

Koko joulun ajan kylpylä altaat ovat avoinna, myös kuntosali on meidän käytettävissä. Hintoihin sisältyy seuraavat ateriat: Aatonaattona: päivällinen Jouluaattona: aamiainen ja joulubuffet. Joulupäivänä: aamiainen ja joulubuffet Tapaninpäivänä: aamiainen. Hinta 460 €/hlö 2 hh huoneessa ja 635€/hlö 1 hh. Sitovat ilmoittautumiset 23.11. mennessä Lealle ja maksu 30.11. Jouluohjelma liitteenä: Scandic-joulun-ohjelma-2023 aulanko

VUOSI 2024

Tammikuu 2024 

To 11.1. Upea Lahden Kaupungintalo. Opastuksen kesto on 1 tunti. Ryhmäkoko on enintään 15 hlö.
Marraskuun opastetut kierrokset ovat täynnä, mutta tällä viikolla olemme saaneet kaksi uutta opastettua kierrosta tammikuulle 2024.
Ajankohdat:
To 11.1. klo. 11:00
To 11.1. klo. 13:00
Näistäkin klo. 11:00 ryhmä on täynnä. Ryhmässä klo. 13:00 on vielä kolme paikkaa jäljellä. Tammikuussa toimitettavien ryhmien maksu on viim. 2.1.-24. Hinta 10,-. Lasvelin matkatilille

La 20.01. Klo.15:00 Viihdekonsertti, Gaala Romantique, Lahden Konserttitalo
Meitä Lasvelin jäseniä oli liki 60 henkilöä, jotka saimme kokea marraskuun alussa yllä mainitun upean konsertin Kuusankoskitalolla. Nyt suuren suosion saanut konsertti toteutetaan Lahdessa.
Luvassa unohtumattomia sävelmiä menneiltä vuosikymmeniltä. Musiikin tarjoilevat lahtelaisista ammattimuusikoista koostuva 16-jäseninen salonkiorkesteri Golden Monrepos solisteinaan upeat baritoni Hannu Lehtonen ja sopraano Mari Palo sekä karismaattinen, nuori, viulisti-kapellimestari Elisar Riddelin. Odotettavissa säkenöivä iltapäivä rakastettujen sävelmien parissa. Konsertin hinta 27,-. Huom. hinta ei sisällä väliaikatarjoilua. Konsertn kesto n. 2 tuntia. Ilmoittautuminen Marketalle viim. 20.12. Maksu viim. 2.1.-24.

Pe 26.1. – 6.2. Aurinkomatkojen aurinkoloma Playa Del Ingles. Lähtö Marolankadulta klo 12.30. Finnairin lento AY 1723 Helsingistä lähtee klo 17.20. Perillä Las Palmasissa olemme klo 21.50 paikallista aikaa. Lentoaika on n. 6h 30 min. Kuljetus lentokentältä hotellille kestää n. 1h. 3+ tähden Servatur Waikiki -hotellissa viihtyvät kaikenikäiset! Auringosta nautitaan avaralla allasalueella suuren uima-altaan ja Tiki-baarin virkistävien antimien äärellä. Käytössäsi on kuntosali, monitoimipallokenttä ja hierontapalvelut. Ohjattua liikuntaa ja ohjelmaa riittää päivällä allasalueella sekä iltaisin viihdyttävän shown merkeissä. Tilavat, ilmastoidut hotellihuoneet sijaitsevat viidessä pyöreässä rakennuksessa altaan ympärillä. Valittavanasi on viihtyisät Standard-huoneet tai monipuolisemmin varustetut Superior-huoneet. Ateriat tarjoillaan Kalua-ravintolassa, jossa myös kokit esittelevät taitojaan ruokailijoiden edessä.
Servatur Waikikin sijainti on erinomainen. Playa del Inglésin pitkälle uimarannalle pääset kävellen tai hotellin ilmaisella kuljetuksella. Kaupat, ravintolat ja ilta elämä houkuttavat aivan hotellin lähistöllä. Ulkouima-allas, makean veden allas, itsesäädettävä ilmastointi,talletus huoneessa. Tekemistä Playa del Inglésistä löytyy ympäri vuorokauden. Shoppailun ystävät viihtyvät ostoskeskuksissa, basaareissa ja San Fernandon markkinoilla, kuuluisassa yöelämässä juhlitaan auringonnousuun asti. Playa del Inglésin ovat löytäneet myös aktiiviset lomailijat. Alueella on erinomaisia kävely- ja pyöräilyreittejä joka makuun. Aloita kilometrien pituiselta rantabulevardilta, nauti meri-ilmasta ja vauhdista dyyneillä tai kiertele Maspalomasin laakson leveillä kävelyteillä. Vaativampia reittejä riittää ylempänä vuorien rinteiden patikkapoluilla. Sijaintinsa ansiosta Playa del Inglésistä on helppo tehdä retkiä saaren vaihteleviin maisemiin.
HINNAT:
1h huone = 1.860€ / hlö/ap, 1.977€/hlö/puolihoito, 2.073€/hlö/all inclusive
2h huone = 1.323€ / hlö/ap, 1.440€/hlö/puolihoito, 1.536€/hlö/all inclusive
SUPERIOR: 
2h huone = 1.420€ / hlö/ap, 1.537€/hlö/puolihoito  1.633€/hlö/all inclusive
ALL INCLUSIVE SISÄLTÄÄ: Hotellin ravintoloiden ja kahviloiden aukioloaikoina aamiaisen,lounaan,välipalat, illallisen ja paikalliset juomat klo 11 -23.30 välisenä aikana. Hintaan sisältyy: 10 päivää perillä, majoitus, valitsemallasi ruokailuvaihtoehdolla,( samaan huoneeseen majoittujien tulee valita sama ruokailuvaihtoehto), kuljetukset kentille ja kentiltä, lennot turistiluokassa, lentokenttäverot, matkustajamaksut, matkatavaroita lennolle saa ottaa enintään 23 kg+ 8kg. Muistathan, ettei  teräviä esineitä käsimatkatavaroihin. Jos tekoniveliä, tahdistimia ja lääkkeitä, kannattaa ottaa todistukset ja reseptit mukaan. Aurinkomatkojen opaspalvelut.

Lähdöt Helsinki-Vantaan lentoasemalta:

Voit kuljettaa käsimatkatavaroissa yhteensä 2 litraa nesteitä. Nestepakkausten kokoa ei ole rajoitettu, vaan voit ottaa esimerkiksi normaalikokoisen vesipullon mukaasi. Nesteet voi jättää laukkuun turvatarkastuksessa.

  Lisämaksusta: FINNAIR tarjoaa economy-luokan asiakkaille maukkaan lämpimän aterian alkoholittomien juomien sekä yhden maksuttoman viinilasillisen tai miedon alkoholijuoman (pois lukien kuohuviini) kera. Sekä meno- että paluulennolla on sama ateriatarjonta, kana- , kasvis tai liha-ateria.  Aterian hinta Eur 19.90/suunta/matkustaja.  ilmoita Lealle minkä ruokavaihtoehdon haluat ottaa

Talven 2023–2024 retkiohjelma vahvistuu myöhemmin ja voi poiketa aiemmasta. JOS HALUAA LÄHTEÄ RETKILLE, NIITÄ VOI VARATA JO ETUKÄTEEN TAI SITTEN PAIKANPÄÄLLÄ OPPAILTA. Paluulento:Finnairin lento AY1724 Helsinkiin lähtee Las Palmasista klo 13.50 paikallista aikaa ja on Helsingissä klo 22.05 Suomen aikaa. Bussikuljetus välittömästi Lahteen. Ilmoittautu Lealle 20.7. mennessä. Ennakkomaksu 200€ maksettava 20.7. mennessä. Loppumaksu on maksettava 7.12. mennessä, vähennä ennakkomaksu 200. Vastuullinen matkanjärjestäjä  Aurinkomatkat.    YHDEN HENGEN HUONE  VAPAANA

 ILMOITA MYÖS FINNAIR-CLUB-NUMERO  LIITTENÄ MATKAINFOA: KANARIAN MATKAN TIEDOTE – WAIKIKI

Helmikuu 2024

Ke 14.2. Teatterimatka Hämeenlinnaan , Kysy siskoilta. Lähtö Marolankadulta klo 12.15. Nyt on sellaista lauluvoimaa ja naisenergiaa näyttämöllä, jota ei ole ennen Hämeenlinnassa nähty! Kysy siskoilta -musiikkiteatteriesitys tuo näyttämölle Suomen huippuartisteja yhdessä teatterin omien taitavien laulavien näyttelijöiden kanssa. Lavalla nähdään ja kuullaan Laura Voutilainen, Kaija Kärkinen, Sonja Silvander-Valo, Sinikka Salminen ja Katariina Kuisma-Syrjä sekä muusikot Suvi Isotalo ja Puro Paju. Kysy siskoilta läpileikkaa eri-ikäisten naisten hormonipitoista elämää sitä kaunistelematta, mutta valtavalla lämmöllä ja huumorilla. Estrogeeni ja sen armoilla olemista, sitä se on. Totetutustyyli lähentyy keikkakokemusta, sillä musiikki tuo voimaa kohtauksiin, joissa puretaan kaikenlaisia hormoneista aiheutuneita turhautumisia; hauskat ja koskettavat kokemukset. Tämä esitys tarjoaa tietoa kaikille naiseuden eri vaiheista kiinnostuneille ja samaistumispintaa niitä läpikäyville. Hinta 65€, sisältää väliaikatarjoilun. Paluu Marolankadulle n.klo 18.00. Ilmoittautumiset Lealle 12.1. maksu 12.1. mennessä

To 15.2. Upea Lahden Kaupungintalo. Opastuksen kesto on 1 tunti. Ryhmäkoko on enintään 15 hlö. Ajankohdat:  klo. 11:00  ja klo 13.00.  Ilmoittautuminen viim. 7.2. maksu on viim. 7.2.  Marketalle. Hinta 10,-. Lasvelin matkatilille

Maaliskuu 2024

Pe 8.3. Laila ja Olavi -nostalgiakonsertti. Lahden konserttitalo, klo 18.00. Laila Kinnunen ja Olavi Virta lukeutuvat ehdottomasti Suomen legendaarisimpiin artisteihin. Kinnusen ja Virran nostalgiset levytykset kuuluvat tänäkin päivänä Suomen tunnetuimpien kappaleiden joukkoon. Olavi Virta on yhä edelleen yksi Suomen eniten levyttäneistä artisteista.Tässä nostalgisessa konsertissa pääsemme nauttimaan suomalaisen iskelmä-ja viihdemusiikin helmistä. Laila Kinnusen ja Olavi Virran kappaleita tulkitsevat tangokuninkaalliset Amadeus Lundberg ja Jarno Kokko sekä iskelmälaulajat J.Eskelinen ja Juha Hautaluoma. Lisäksi konsertissa esiintyvät vuoden 2023 Laila ja Olavi -laulukilpailun voittajat. Säestyksestä vastaa Legenda orkesteri kapellimestarinaan Seppo Rehnström. Kesto n. 2h sis. väliajan. Hinta on 27€. Ilmoittautumiset Lealle viimeistään 21.2. Maksu 21.2.

Su 17.3. Lahden harrastajateatterin näytelmä; Agapetuksen komedia Syntipukki. Teos on filmattu aikoinaan kahdesti ja sitä on esitetty vuosikymmenet eri puolilla Suomea. Lahden Harrastajateatterin versio on toteutukseltaan, rytmiltään ja näyttelemistyyliltään energinen ja kepeä ja silti samalla uskollinen alkuperäiselle tarinalle. Ohjauksesta vastaa Jorma Kakko. Näytelmää voisi luonnehtia jopa farssiksi, sillä se pitää sisällään väärinkäsityksiä, juonittelua, pisteliästä dialogia ja koomisen karikatyyrisiä henkilöhahmoja. Tapahtumien ketju alkaa siitä, kun Koikkalainen pyrkii kaikin keinoin töihin tavaratalo Sampoon ja hänet palkataan yleiseksi syntipukiksi. Koikkalaiselle tulee kuitenkin pian mitta täyteen jatkuvaa haukkumista, ja niinpä hän haluaakin päästä mahdollisimman äkkiä pois palveluksesta, mikä ei osoittaudukaan helpoksi tehtäväksi. Kun rohdoskauppaosaston Irja Salo saa houkuteltua Koikkalaisen vielä mukaan juoneensa, jolla säilyttää oman työpaikkansa, sotku on valmis. Syntipukki on hauska tarina omien etujen ajamisesta, työpaikan ihmissuhteista, hyväntahtoisen ihmisen huiputtamisesta sekä siitä, miten henkilöön suhtautuminen muuttuu, kun hänen asemansa kohoaa. Ensi-ilta esitys alkaa klo 14.00 Lahden Vaahterasalissa (Aleksanterinkatu 26). Hinta 15€, sisältää kahvin ja pullasiivun . Ilmoittautumiset Lealle viim.4.3. maksu 4.3.

Huhtikuu 2024

Ti 2.4. Tampereen teatteri ”Piaf”, musiikkinäytelmä. Lähtö Marolankadulta klo.12:00. Tuttu tarina koskettaa Pariisin Bellevillen slummeissa syntyneen Edith Piafin (1915–1963) elämän on jo itsessään voimahuuto sitkeydelle ja periksiantamattomuudelle. Hylkäämiset, varhaislapsuus isoäidin bordellissa, sairaudet, raakaa kohtelu, eläminen kadulla, nälkä, menetykset. Kaiken tämän keskeltä Piaf nousee rakastetuksi legendaksi. Intohimon roihu vie hänet kadulta palatseihin ja rakkauteen. Hän luovuttaa itsensä maailmalle. Piaf rakastaa lauluja ja miehiä. Ennen muuta hän rakastaa rakkautta ja janoaa hyväksyntää. Hän nauttii elämästä, vaikka sen pyörteet ja varjot vievät välillä mukanaan. Vaikka Piafin tarina on tuttu, se koskettaa. Katsojaa kuljetetaan askel askeleelta koko Edith Piafin musiikkitaipaleen alun rakkauden huumasta ( Hymni rakkaudelle) viimeiseen henkäykseen ( Ei, en kadu mitään). Ilmoittautuminen viim. 27.2. Marketalle Maksu 27.2. Hinta 78,00, sis. väliaikatarjoilun kahvi/tee + suolainen feta-tomaattipiirakka. Lahdessa olemme n. 19:00-19:30.

Su 28.4 – 4.5. Kylpylämatka Pärnuun, omalla bussilla, Viiking Spa tai Estonia Medical Spa. Lähtö Marolankatu klo 12.00. Laiva Eckerö Ms Finlandia lähtee klo 15.15. Tallinnassa ollaan klo 17.30. Sieltä matka jatkuu Pärnuun, missä olemme n, klo 19.45. Kylpylämatkat Pärnuun ovat täydellinen irtiotto arkeen. Pakettiin kuuluu 3 hoitoa/ päivä yhteensä 15 hoitoa. Hoidot määrätään lääkärin tekemässä terveystarkastuksessa. Majoitus on 2 tai 1 hengen huoneissa puolihoidolla. Menomatkalla laivalla on ruokailu noutopöydästä kannella 8. Perillä seuraavaa maksullista ohjelmaa hoitojen lisäksi: 2,5h kiertoajelu, ja ostosretki mm. Riminiin hinta 6€. Torstaina tai perjantaina on ostosmatka Latvian rajakauppaan, hinta 10€. Viking Spa:ssa kylpylää voi vapaasti käytettävissä. Estoniassa klo 6.30 – 17.00. Omakustanteisesti voit ottaa erilaisia hoitoja päästä varpaisiin. Kotiinlähtö on la klo 8.00. Tallinnassa ostoaikaa n.1,5h. Laiva Eckerö lähtee klo12.00. Lähdön jälkeen välittömästi ruokailu noutopöydästä kannella 8. Laiva Helsingissä klo 14.15. Matkan hinta ph /Estonia Spa : 550€/hlö 2hh ja 670€/hlö 1hh. Estoniassa voit valita huoneen, joko korkeasta(P) tai matalammasta (A) talosta. Matkan hinta ph/ Viiking Spa standardi huoneissa AB talo: 590/hlö 2hh ja 710€/hlö 1hh. Matkan hinta ph/ Viiking Spa superior huoneissa CD talo: 620/hlö 2hh ja 800€/hlö 1hh. Jos haluat matkan täysihoidolla, hintaan lisätään 30€. Sitovat ilmoittautumiset Lealle 8.4.mennessä. Maksu 8.4. mennessä. Vastuullinen matkanjärjestäjä Kaari-Matkat Oy

Toukokuu 2024

Ti 21.5. Päiväretki Lohjalle. Lähtö Marolankadulta klo 7.30. Tapaamme oppaamme Virven Pyhän Laurin kirkon kirkkokentällä. Siirrymme linja-autolla Lohjan museolle. Esittelyn jälkeen jokaiselle jää vielä omaa aikaa tutustua eri rakennuksiin ja näyttelyiden osiin. Kävelyä museoalueella ja puutarhassa on n. 200 m. Matka jatkuu eteläisen Lohjan kautta maisemareittiä pitkin Lohjansaareen. Alitalon omenatilalla nautitaan kotiruokalounas noutopöydästä. Ruokajuomaksi on mahdollisuus ostaa tilan omia artesaaniviinejä. Lounaan jälkeen on omaa aikaa tutustua pihapiirissä oleviin eläimiin, omenapuihin sekä ostaa tilan omia viinejä mukaan. Lounaan jälkeen ajamme takaisin Lohjan keskustaan. Siirtyminen Koneen pilvenpiirtäjähissillä Tytyri Elämyskaivokseen, jossa opastettu kierros. Kävelyä n 2km. Tytyri ei ole esteetön kohde, matkalla myös portaita. Lämpötila maan alla ympäri vuoden 6-8 +astetta. Kierroksen jälkeen kotimatka alkaa.  Matkalla poikkeamme Mäntsälän Juustoportissa pullakahveille. Hinta museo kortilla 86.00€, ilman museo korttia 90.00€. Ilmoittautumiset Lealle 6.5. mennessä maksu 6.5. Lahdessa olemme n.klo 18.00

Kesäkuu 2024

27.6. – 3.7. Lofootit. Lähtö Marolankadulta klo. 06:00. Miltä tuntuisi matka merentuoksuiselle rannikolle, kihelmöivän vaikuttavien vuoristomaisemien äärelle lentovapaalla matkalla? Nämä toteutuvat matkalla Pohjois-Norjan Lofoottien saariryhmään tutustumalla. Saariston maisemaa hallitsevat korkealle nousevat vuorenhuiput, suojaisat lahdelmat ja sympaattisen näköiset kalastajakylät. Ajamme Ruotsin Haaparannasta Kiirunan kaivoskaupungin kautta läpi Pohjois-Ruotsin Pohjois-Norjan satamakaupunki Narvikiin. Marolankadulta lähtien meillä on oma bussi koko matkan ajan. Välimatkat paikkakunnalta toiselle ovat pitkiä, mutta matkan aikana on useita sopivan mittaisi taukoja. Matkan varrelle olevista paikkakunnista kuulemme mielenkiintoista tietoa Kyösti Toivoselta. Loofooteilla asetumme saariryhmän pääkaupunki Svolvaeriin, josta käsin lauantaina tutustumme mm. veneretkellä Peikkovuonoon ja sunnuntaina on kopäiväretki Lofooteilla, jota viikingit aikoinaan kutsuivat jumalten saariksi. Vierailemme mm. Lofoten-katedraalissa, Rambergin valkoisilla rantahietikoilla, Viikinkimuseossa ja näemme viikinkiaikaisia työnäytöksiä. Paluumatkalla tutustumme Pohjois-Norjan kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Mo I Ranaan.Koko matkan kesto on 7 päivää. Lahdessa olemme klo. n.19:00. Tarkempi päiväohjelma on erillisenä liitteenä. Matkan hinta: 1498 €/hlö/ 2hh ,1798 €/hlö/1hh. Hinnat edellyttävät vähintään 36 matkustajaa. Matkan hintaan sisältyy: matkanjohtajan palvelut,2 bussimatkat suomalaisella bussilla 3 hotelliyöpymiset aamiaisin 4 ateriat (5 x päivällinen, 1 x lounas) 5 Peikkovuonon risteily 6 kokopäiväretki Lofooteilla 7 sisäänpääsy Viikinkimuseoon, katedraaliin 8 paikallisen oppaan palvelut risteilyllä ja kokopäiväretkellä 9 lauttamatka Lödingen-Bognes sekä Uumaja – Vaasa.Lisämaksusta: 1 aamiainen Wasa Botnia, hinta vahvistetaan varauksen yhteydessä. Sitovat ilmoittautumiset matkalle 23.2. mennessä Marketalle: mt.marke@gmail.com tai puh. 044 339 9321 Ennakkomaksu 378,- ep 5.3. Loppumaksun ep 12.4. Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkapojat Oy. Ota mukaan voimassaoleva henkilöllisyystodistus, tai passi. Ota riittävän kattavan peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen. Vakuutuspaperit tulee ottaa matkalle mukaan. Matkavastaava Lasvel: Marketta Tarkkanen puh. 044 339 9321 Matkanjohtaja: Kyösti Toivonen.  Lofoottien ohjelma:  LOFOOTIT OHJELMA

Elokuu 2024

Ti 6-9.8. Iloinen iskelmäloma Lehmirannan lomakeskuksessa. Lähtö Marolankadulta klo 10.00. Lomalla sukelletaan 70-80 -lukujen maailmaan kotimaisten suosikkihittien tahdissa tanssien ja musiikkia kuunnellen. Tule mukaan hankkimaan uusia elämyksiä ja kokemuksia. Lehmirannan ympäristö järvineen ja metsineen tarjoaa loistavat edellytykset rentoutumiseen ja kuntoiluun. Hintaan sisältyy lomatoiminnan palvelut sekä kylpylän ja kuntosalin käyttö. Hinta 2hh 325€/hlö, 1hh 415€/hlö. Ilm. Lealle 8.7.mennessä. Maksu 15.7. mennessä.

Ti 27.8. – 1.9. Baltian kiertomatka. Lähtö Marolankadulta klo 04:15. Tallinkin M/S Megastar lähtee klo 07:30 ja saapuu Tallinnaan klo 09:30. Laivalla nautimme aamiaisen. Omalla bussilla kierrämme Baltian maita, Viro, Latvia ja Liettua. Viivymme Latvian pääkaupungissa Riikassa kaksi yötä. Kävelykierros ja tutustumista bussin kyydissä kiertoajalulla tärkeimpiin nähtävyyksiin, erityisesti artdeco ja jugend – talojen alueella. Riikassa on myös omaa aikaa. Riikasta jatkamme matkaa Liettuan puolelle ja ensimmäinen kohteemme on Unescon perintökohde Ristikukkula, yksi tunnetuimmista matkailukohteista Liettuassa. Liettuan pääkaupungissa Vilnassa olemme kaksi päivää. Kävelykierroksella tutustumme ”Pohjolan Jerusalemiin” tai ”Pohjolan Pariisiin”. Näemme Vilnan kapeat kadut ja kauneimmat kirkot. Paluumatkamme kulkee Baltian itärajan tuntumassa. Pysähdyspaikat ovat Latviassa Daugavpils sekä Rezeknen kaupunki. Viron puolella Vöron kaupunki on seuraava yöpymispaikkamme. Kaikkina päivinä meillä on yhteiset ruokailut hotelleissa. Päivien aikana kuulemme Kyösti Toivosen kertomana mielenkiintoista tietoa kultakin paikkakunnalta, historiasta, nykypäivän elämästä, Baltian maiden itsenäistymisestä, kirkoista, muistomerkeistä, kansoista, holokaustista, KGP:stä, kielistä ym. Sunnuntai 1.9. Matkalla kohti Tallinnaa teemme pienen mutkan Otepäähän katsomaan miltä Viron ”Lahden hiihtokeskus” näyttää kesällä. Tallinkin M/S MyStar lähtee klo 19:30 ja saapuu Helsinkiin klo 21:30. Nautimme laivalla buffet illallisen. Paluu Marolankadulle noin klo 23.30. Tarkempi päiväohjelma ja hotellit erillisenä liitteenä. Hinta: 970 € / hlö /2 hh. Lisämaksusta: Yhden hengen huone 225 €. Hintaan sisältyy: matkaohjelman mukaisesti, bussikuljetukset laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Tallink Shuttlella, majoitus hotellissa kahden hengen huoneessa aamiaisella, matkaohjelman mukaiset ateriat, matkaohjelman mukaiset retket ja sisäänpääsymaksut, ja matkanjohtajan palvelut. Sitovat ilmoittautumiset 3.5. mennessä Marketalle mt.marke@gmail.com tai puh. 044 3399321 Varausmaksun 250 €/hlö ep 13.5. ja loppumaksun ep 19.6. Matkalla tulee olla mukana voimassa oleva passi tai kuvallinen henkilökortti. Kehotamme matkustajaa ottamaan matkavakuutuksen, joka sisältää riittävän peruutusturvan. Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkapojat Oy. Matkanjohtaja: Kyösti Toivonen. Liiteenä matkaohjelma: BALTIAN OHJELMA 27.8. – 1.9.2024

Pienet muutokset voivat olla mahdollisia.

Ilmoittelemme toiminnastamme Uusi Lahti-lehden järjestöpalstalla viikottain.