Lasvelin matkakalenteri

Lasvelin matkakalenteri  vuosi 2023

Päivitetty 7.2.2023

Kaikissa matka-asioissa ota rohkeasti yhteyttä

Jaanaan        040-759 98 71 e-mail jaana.kovanenphnet.fi

Markettaan 044-339 93 21 e-mail mt.marke@gmail.com

Leaan           040-867 85 07  e-mail lejamarjatta@hotmail.com  

Miljaan         040-750 44 56

Matkat maksetaan pankkitilille FI65 4212 0010 0712 52 Lahden seudun varhaiseläkeläiset ry. Maksulomakkeen tiedonanto-osaan kirjoitetaan matkan nimi/päivämäärä sekä osallistujien nimet.

Älä yhdistele eri matkojen maksuja. Maksuehto 10 pv ennen matkan alkua, ellei toisin ilmoiteta. Matkaa koskevat muutokset tehtävä 7 pv ennen matkan alkua.

Matkoille voivat osallistua vain jäsenet. Liittymällä jäseneksi olet oikeutettu matkoillemme. Rehellisyys on meidän kaikkien lasvelilaisten etu.

Huom!  Ilmottautumiset ainoastaan matkan vetäjälle. Ilmoita myös mahdolliset allergiat                                                                                                         

HUOM!!. SUOSITTELEMME MATKAUSTAJIA OTTAMAAN RIITTÄVÄN PERUUTUSTURVAN SISÄLTÄVÄN MATKAVAKUUTUKSEN. OTA YHTEYTTÄ OMAAN VAKUUTUSYHTIÖÖSI

ASIAA MUSEOKORTISTA:

Museokortti

Matkoillamme saatamme vierailla kohteissa, joissa Museokortilla sisäänpääsymaksua ei peritä.Tällöin matkan hinta halpenee pääsymaksun verran. Museokortti on voimassa vuoden verran, ensimmäisestä käytöstä alkaen. Museokortti käy yli 300 museoon kaikkialla Suomessa. Vuoden 2023 aikana kortin hinta on 76,-. Kortin voi ostaa Lahdessa
esim. taidemuseo Malvan museokaupasta tai netin kautta.

 

Vuosi 2023

Helmikuu 2023

Pe 10.2. Eduskunta, Mika Karin kutsumana ja Arabia museo. Lähtö Marolankadun turistipysäkiltä 8.30. Klo 10 oppaat ovat meitä vastassa ja menemme ensin tutustumaan Arabian museoon ja sen jälkeen meillä ruokailu samassa rakennuksessa ravintola Arabianrannassa. Ruokailun jälkeen vähän aikaa tutustua tehtaanmyymälöihin joihin olemme saaneet Arabian oppailta -15% alennuskupongit. Klo 13.30 Meitä ollaan vastassa Eduskunnassa. Siellä on turvatarkastukset ja henkilöllisyystodistukset mukaan, ne tarkistetaan turvatarkastuksen yhteydessä. Olemme Eduskunnassa Mika Karin kutsumana ja hän tapaa meidät siellä. Kutsuun kuuluu kahvit kuuluisasta Eduskunnan isosta kahvipannusta. Lahteen palaamme noin klo 17.30.
Matkan hinta 50€. Viimeinen maksupäivä 2.2.2023. Matka on täynnä, nimiä otetaan varalle. Jaana

Ti 14.2.  Sykähdyttävää teatteria, Fanny ja Alexander, Helsingin kaupunginteatteri
Lähtö Marolankadulta klo.16:00.

Fanny ja Alexander on Ingmar Bergmanin osittain omaelämäkerrallinen sukusaaga 1900-luvun alun Ruotsista.
Kaupunginteatterin suurella näyttämöllä on luvassa voimaannuttava tarina, joka valaa uskoa selviytymiseen ja elämän voimaan. Tämän upean näyttämöspektaakkelin kruunaa todellinen suomalaisen teatterin dreamteam, sillä ohjaaja Paavo Westerbergillä on käytössään työryhmä täynnä tähtinäyttelijöitä. Rooleissa Eero Aho, Elena Leeve, Rea Mauranen, Anna-Maija Tuokko, Olavi Uusivirta, Santeri Kinnunen ja monia muita.

Alexander ja hänen pikkusiskonsa Fanny elävät onnellista lapsuutta värikkään ja boheemin teatterisukunsa keskellä, kunnes heidän isänsä kuolee ja äitinsä menee uudelleen naimisiin papin kanssa. Uusi mies paljastuukin tyranniksi, jonka vallankäytön kohteeksi joutuu varsinkin Alexander. Alexanderin vilkas mielikuvitus auttaa häntä selviytymään ja näkemään asioita, joita muut eivät näe.
Fanny ja Alexander tuo näyttämölle mielikuvitusrikkaan maailman, jossa värikkäät roolihenkilöt ja perhedraama sekä ympäröivä todellisuus avautuvat ja risteävät. Esitys alkaa klo. 18:30 ja kestää n. 22 saakka. Lahdessa olemme n. klo 23:30
Hinta 75,- sisältää väliaikatarjoilun. Ilmoittautuminen Marketalle 11.1. mennessä, maksu 11.1. mennessä  Matka täynnä, kysy mahdollista peruutuspaikka

Ke 15.2. Päivämatka Tallinnaan. Lähtö ABC Padasjoki klo 6.45, Kustaantori Vääksy klo 7.15 ja Marolankatu Lahti klo 7.45. Hinta Lahdesta 50€, Vääksystä ja Padasjoelta 60€. Bussi mukana Tallinnassa. Ennakkotilausmahdollisuus. Ilmoittautuminen Jaanalle 6.2.mennessä, maksu 6.2. mennessä

Ma 27.2. Eduskuntaan Mika Karin vieraaksi sekä opastettu kierros Oopperatalossa. Lähtö Marolankadun turistipysäkiltä klo 8.30. Kello 10 meillä alkaa opastettu kierros Oopperatalolla josta siirrymme Oodiin lounaalle. Eduskuntatalolle siirrymme klo 13.15 mennessä. Siellä tehdään turvatarkastukset ja henkilöllisyystodistukset mukaan, ne tarkastetaan turvatarkastuksen yhteydessä. Olemme Eduskunnassa Mika Karin kutsumana ja tapaamme hänet siellä. Kutsuun kuuluu kahvit eduskunnan kuuluisasta suuresta kahvipannusta. Lahteen palaamme noin 17.30. Matkan hinta 50€. ilmoittautumiset 20.2 mennessä Jaana. Maksut 20.2 mennessä.

Maaliskuu 2023

Pe 10.3. Espoo, keramiikka, lasia, koruja, kelloja… Lähtö Marolankdulta klo. 9:15. Suuntaamme kohti Espoon Tapiolaa. Siellä meillä on kaksi kohdetta, EMMA modernin taiteen museo sekä Kello- ja korutaiteen museo Kruunu.
EMMAssa tutustumme oppaan johdolla Collection Kakkonen näyttelyyn. Kauppaneuvos Kyösti Kakkonen on vuosikymmenten aikana kerännyt yli 10 000 muotoilu- ja taide-esineen kokoelman, jolla on poikkeuksellinen kulttuuriperintöarvo. Se sisältää merkittäviä kotimaisia ja kansainvälisiä teoksia 1800-luvun lopulta tähän päivään. Museo on saanut lainaksi n. 1300 esineen kokoelman, joista on näytteillä nyt n. 500 teosta keskittyen suomalaiseen keramiikkaan ja lasiin. Taiteilijoina on suomalaisille tuttuja nimiä kuten Alvar Aalto, Kaj Franck, Birger Kaipiainen, Gunnel Nyman, Aimo Okkolin, Timo Sarpaneva, Helena Tynell ja monia muita.

Kello- ja korutaiteen museo Kruunussa tutustumme oppaan johdolla Björn Weckströmin näyttelyyn Koru kuin veistos. Ensimmäistä kertaa esillä on Weckströmin lähemmäs 200 korua hänen koko uransa ajalta, kisällintyöstä vuodelta 1956 Kultarailoon, jonka hän suunnitteli Kalevala korulle vuonna 2020. Näyttely valottaa taiteilija, professori Björn Weckströmin korusuunnittelun taustoja. Se on katsaus siihen, kuinka hän nosti korun veistotaiteen rinnalle, korut ovat kuin pienoisveistoksia iholla. Weckströmin korut ovat tunnettuja niin kotimaassa kun ulkomailla. Näyttelyssä on esillä Lapponian klassikoita kun myös uniikkeja töitä.
Katsastamme myös näyttelyn Aika taskussa -Taskukellojen historiasta, käytöstä ja mekaniikasta. Taskukellot yleistyivät 1700-luvulla, ja ne olivat oman aikansa luksustuotteita.
Molemmat museot sijaitsevat vierekkäisissä rakennuksissa ja näyttelyiden välillä meille on varattu keittolounas museoravintolassa, Cafe Zoceria WeeGee. On myös vapaata aikaa, sillä museoissa on muitakin mielenkiintoisia näyttelyitä sekä museokauppa, joihin voi tutustua omatoimisesti. Paluumatkalla poikkeamme Mäntsälän Juustoporttiin loppuiltapäivän pullakahville. Matkalle mahtuu enintään 40 osallistujaa. Lahdessa olemme n. klo. 18:00. Ilmoittautuminen Marketalle viim. 23.2. ja maksu viim. 1.3. Hinta 70,-. Mikäli matkapäivänä olet yli 70 vuotta tai sinulla on Museokortti, matkan hinta on 54,-. Ilmoita asia ilmoittautumisen yhteydessä  Matka täynnä, kysy mahdollista peruutuspaikka

Ma 13-15.3. Kuntotapahtuma Vierumäellä. Päivä aloitetaan lounaalla klo 11.00 Fennandan ravintola Puhdissa. Ohjelma jatkuu Vierumäki-kisailulla Urheiluhallilla: Rentoa ja leikkimielistä kisailua ryhmästä muodostettavien pienten joukkueiden välillä. Tehtävissä ongelmanratkaisua, erilaisia tiimitoiminnallisia ryhmätehtäviä, sekä näppäryyttä, nokkeluutta ja notkeutta vaativia rasteja, joissa kaveria pitää auttaa ja nauru raikuu. Kisailut sopivat kaikenikäisille ja kaiken kuntoisille, eivätkä vaadi mitään erityisvarusteita. Lisäksi pelataan sulkapalloa. Viimeistään klo 15 on huoneiden sisäänkirjaus. Klo 16-17 ohjattu rentouttava kehonhuolto Kaskelan Pallohallissa: Rauhallinen tunti, jossa käydään koko keho läpi keveän flowmaisin venytysliikkein.
Tavoitteena on aktivoida parasympaattista hermostoa ja vaikuttaa hengityksen avulla rentouden syvyyteen. Päivä päättyy klo 18. päivälliseen.

Tiistai alkaa aamiaisella klo 7.00. Klo 9.30-11 kuntonyrkkeily + venyttely Urheiluhallilla: Tunnilla opetellaan kuntonyrkkeilyn peruslyönnit, sekä tehdään tehokas kierto- tai pariharjoitus.
Kuntonyrkkeily on erityisen tehokasta liikuntaa niskahartiavaivoista kärsiville. Lounas klo 11.00. Päivä jatkuu klo 14. Lihashuolto hierontapallojen avulla: Tunnilla huolletaan lihaksistoa lihaskalvoja avaten välineenä erilaiset pallot. Lihastoimintaketjuja aktivoivan alkuverryttelyn jälkeen rullaillaan kehon eri osia mm. siilipallojen, tennis- ja golfpallojen avulla. Pallorentoutus on toiminnallinen lihashuoltotunti, jossa käydään läpi myös kehon triggerpisteitä ja nautitaan pallohieronnasta. Päivä päättyy klo 18.00 päivälliseen. Keskiviikko alkaa aamiaisella klo 7.00. Klo 9.30-11 Crosstraining + venyttely Urheiluhallissa: Crosstraining on monipuolista elimistöä kokonaisuutena haastavaa kestävyys – ja voimaharjoittelua. Sisätreenit vedetään pääasiassa uudella toiminnallisen harjoittelun salilla, ja tunnilla hyödynnetään vaihtelevasti niin työntökelkkoja, seinäpalloja, assault bikeja, rig-telinettä kuin kuntopallojakin. Treenissä intensiteetti on raju, jolloin pääset todella haastamaan itsesi aikaa vastaan tai vaihtoehtoisesti voit tehdä treenin rennommin lajiin tutustuen. Päivä päättyy lounaaseen klo 11.00. Huoneiden luovutus klo 12.00. Reissun hinta 344 €/hlö 2 hh huoneessa ja 453€/hlö 1 hh. Ilmoittautumiset 12.2. mennessä Lealle ja maksu 17.2. Jokainen järjestää kuljetuksen itse. Paikallisbusseillahan Urheiluopistolle pääsee, ja aikataulut löytyvät Lahden seudun liikenteen sivuilta. Majoitus Fennada Standard huoneissa.

Ke 15.3. Päivämatka Tallinnaan. Lähtö ABC Padasjoki klo 6.45, Kustaantori Vääksy klo 7.15 ja Marolankatu Lahti klo 7.45. Hinta Lahdesta 50€, Vääksystä ja Padasjoelta 60€. Bussi mukana Tallinnassa. Ennakkotilausmahdollisuus. Ilmoittautuminen Jaanalle 6.3.mennessä, maksu 6.3. mennessä

Ti 21.3. Tanssimatka HiekkaharjuunLähtö Marolankadulta klo 11.30. Matkan hinta 25€. Ilmoittautumiset Miljalle.Maksu käteisellä

Ti 28.-29.3. Matkapoikien kevättempaus Baltic Princessillä. Lähtö Padasjoki Abc klo 12.45, Vääksy Kustaantori klo 13.15, Marolankatu klo 13.45. Matkan varrelta; Salpakankaan pikavuoropysäkki ja Tuulos. Tauko Forssan Autokeitaalla. Laiva lähtee klo 18.30 Turusta ja palaamme takaisin Turkuun ke 29.3. kello 16.30. Lahdessa olemme n. klo 20.30. Yöpyminen 2h hyteissä, mahdollisuus myös 1h hyttiin. Laivalla on hyvää vauhdikasta ohjelmaa mennen tullen. Raili Hulkkosen luento: Meikkaus ja ihonhoitovinkit kevättä ja kesää kohti- Standup koomikko Arimo Mustonen. Marion Rung esiintyy tiistaina ja pitää päiväkonsertin tulomatkalla. Tanssimusiikista vastaa Prostyles. Matkalla pelataan kierros ilmaista matkabingoa, jossa täyden ruudun pelaaja voittaa 150 € Matkapoikien lahjakortin. Hinta Lahdesta B-hytissä: 88€/1hlö, 75€/2hlö, 70€/3hlö, 68€/4hlö. A-hytissä:108€/1hlö, 86€/2hlö,78€/3hlö,74€/4hlö. Padasjoelta ja Vääksystä tulijat maksavat 10€ lisämaksun. Edellyttää 15 lähtijää. Hinnat sisältävät laivayhtiön perimän polttoainelisämaksun 10€. Lisämaksusta: Iltabuffet 39€, meriaamiainen17€, lounasbuffet 29€, erikoisaamiainen 23€, brunssi 29€. Ilmoittautumiset 22.2. mennessä Lealle. Maksu 7.3.mennessä. Ilmoita myös ClubOne-numerot.  Otahan henkilöllisyystodistus  mukaan

Huhtikuu 2023 

12-16.4.2023 KIEHTOVA ISLANTI

Matka jolla näet kaiken mitä Islannista on ihan pakko kokea.

Matkaohjelma: 12.4 lähdemme 11.30 Marolankadun turistipysäkiltä bussilla kohti Vantaan lentoasemaa, jossa suoritamme lähtöselvityksen Icelandairin lennolle Reykjavikiin. Lento lähtee klo 15.10 ja perillä olemme klo 15.45. Lentoaika 3h 35min. Kentällä meitä on vastassa suomenkielinen paikallisopas ja bussi. Lentokentältä suuntaamme kohti Reykjavikin keskustaa, jossa majoitumme Hotel Kletturiin. Hetki omaa aikaa. Nautimme yhteisen tervetuloillallisen, siirtyminen läheiseen ravintolaan kävellen.

13.4 torstaina. Aamiainen hotellissa. Tänään tutustumme suomenkielisen paikallisoppaan johdolla Islannin pääkaupunkiin Reykjavikiin. Teemme kaupunkikierroksen bussilla ja kävellen. Näemme mm. Reykjavikin päänähtävyydet Perlan, Hallgrimurin kirkon sekä Harpan musiikkitalon. Kierroksen jälkeen omakustanteinen lounas, jonka jälkeen suuntaamme kohti Blue Lagoonin ulkoilmakylpylää. Tämän mustan laavan ympäröimän kylpylän 37-39 asteinen vesi lämpenee maan sisältä tulevan lämmön avulla. Rikkipitoisessa vedessä kylpeminen tekee iholle hyvää ja saa mielen rauhoittumaan. Paluu Reykjavikiin, jossa loppupäivä omaa aikaa.

14.4 perjantaina. Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme Kultainen Kolmio -retkelle. Kultaiseen Kolmioon kuuluvat Islannin tunnetuimmat luonnonnähtävyydet. Ensimmäinen käyntikohteemme on Unescon maailmanperintökohteeksi valittu Tingvellirin kansallispuisto, jossa viikinkiparlamentti kokoontui jo 900-luvulla. Tingvelliristä jatkamme matkaa geotermiselle alueelle, jossa sijaitsevat kuumat lähteet Geysir ja Strokkur. Islanti on kuuluisa geysireistä eli maasta pulpahtavista kuumista lähteistä, jotka purkautuvat tasaisin väliajoin. Lyhyen ajomatkan jälkeen näemme myös Gullfossin henkeä salpaavan vesiputouksen. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Paluu takaisin Reykjavikiin, jossa ilta on omatoiminen.

15.4 perjantai. Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme tutustumaan saaren etelärannikkoon. Pysähdymme katsomaan Seljalandsfossin ja Skogarfossin upeita vesiputouksia. Seljalandsfoss on pitkä ja kapea satumainen putous, jonka taakse pääsee myös kävelemään. Skogarfoss taas on yksi näyttävimmistä putouksista kauniin luonnon keskellä. Putouksilta jatkamme matkaa Vikin kylään. Näemme hauskasti muotoutuneet Raynisfjaran rantakalliot ja upeat Atlantin aallokot. Päivä on pitkä, mutta täynnä upeita maisemia ja luonnonihmeitä. Päivän aikana on omakustanteinen lounas. Paluu Reykjavikiin, jossa ilta on omatoiminen.

16.4 sunnuntai. Aikainen lähtö hotellilta lentokentälle. Hotellista saa mukaan aamupalapussin. Klo 7.30 Icelandairin lento lähtee kohti Helsinkiä, missä olemme klo 14. Lentoaika 3h 30min. Kentältä bussikuljetus Marolankadun turistipysäkille. 

Kellonajat paikallista aikaa. Islannissa kello on 3 tuntia vähemmän kuin Suomessa. 

Hinta 1593€/hlö kun huoneissa on 2 henkilöä, sisältää yllä olevan ohjelman, kuljetukset, majoituksen aamupalalla, yhden illallisen sekä yhden lounaan ja matkatavarat ruumaan lennolla.

Yhden hengen huoneen lisämaksu on 160€. Sitovat ilmoittautumiset 31.12 Jaana. Varausmaksu on 400€ 5.1.2023 mennessä. Loppusuoritus 24.2.2023 mennessä. 

Hotel Klettur on 3tähden hotelli, joka sijaitsee aivan Laugavegur-pääostoskadun vieressä. Hoteliissa on 86 huonetta, joiden sisustukseen on otettu ideoita islantilaisesta luonnosta. Huoneissa on suihku, tv, ilmainen internet-yhteys.

 Huomioitavaa! Kun ilmoitatte nimenne niin se nimi mikä lukee passissa ettei tule lentolippujen kanssa ongelmia. Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkapojat

Su 16 – 22.4. Kylpylämatka Pärnuun, Estonia Medical Spaahan. (entinen Puistotalo) Lähtöajat: Hollola, Sovituksen kirkon turistipysäkki klo 5.35, Marolankadulta klo 5.50, Citymarket klo 5.55, Renkomäen ABC pikavuoropysäkki klo 5.56, Mäntsälä linja-autoasema klo 6.30. Kylpylämatkat Pärnuun ovat täydellinen irtiotto arkeen. Pakettiin kuuluu 3 hoitoa ma-pe. Hoidot määrätään lääkärin tekemässä terveystarkastuksessa. Majoitus 2 tai 1 hengen huoneissa puolihoidolla. Menomatkalla on makuhermoja hellivä meriaamiainen laivalla (Tallik MyStar) varauksella. Kuljetus Pärnuun asti Lakkapään turistibussilla, Perillä seuraavaa ohjelmaa hoitojen lisäksi: kaupunkikiertoajelu kahvittelun kera. Maaseuturetki lähialueelle,perjantaina ostosmatka Latvian rajalle. Kylpylän vapaa käyttö. Aamu-uinti ja -sauna. Omakustanteisesti voit ottaa erilaisia hoitoja päästä varpaisiin. Matkan hinta: 515€/hlö 2hh ja 635€/hlö 1 hh. Sitovat ilmoittautumiset Lealle 10.3.mennessä. Maksu 15.3. mennessä. Matkan hintaan sisältyy kaikki yllämainittu

Ke 19.4. Päivämatka Tallinnaan. Lähtö ABC Padasjoki klo 6.45, Kustaantori Vääksy klo 7.15 ja Marolankatu Lahti klo 7.45. Hinta Lahdesta 50€, Vääksystä ja Padasjoelta 60€. Bussi mukana Tallinnassa. Ennakkotilausmahdollisuus. Ilmoittautuminen Jaanalle 10.4.mennessä, maksu 10.4. mennessä

Toukokuu 2023

To 4.5. Lähimatkailua Asikkalan suuntaan. Lähtö Marolankadulta klo. 9:00
Olemme tutustuneet Kyösti Toivosen kanssa Lahden kaupunkimaisemiin, lännessä Hollolaan ja Hämeenkoskeen, nyt on vuorossa suunta pohjoiseen. Matkamme alkaa Urajärven kartanomiljööstä, sisälle emme poikkea. Entä onko unelmien täyttymys Lentokenttä toteutunut? Ajelemme maakunnan mutkikkainta tietä, Kopsuontietä. Kuulemme kuinka tukkien uitto onnistui sisämaasta Kotkaan. Ihailemme Pulkilanharjun, ”Kakkos-Punkaharjun” ja Unescon geoparkkohteen maisemia. Lounaan nautimme Lehmonkärjessä, todellisessa lomaparatiisissa. Lounaalla kyytipoikana on juotavan hyvää järvivettä. Oletteko kulkeneet Kurhilan tai Hillilän hyvin säilyneitä kylänraitteja? Nyt siihen on mahdollisuus. Tiiliä pääsemme laskemaan miljoonan tiilen kirkolla Asikkalan kirkonkylässä.
Vääksyssä kuulemme 150 vanhan kanavan tarinaa ja poikkeamme Ranskalaisessa kyläkaupassa, jossa mahdollisuus ostoksiin tai omakustanteiseen kahvitteluun.
Matkan varrella tulee eteen useimmille vielä muitakin uusia ja vieraita kohteita, joista kuulemme tarinoita. Matkalle mahtuu enintään 40 hlö.
Marolan piian kadulla olemme n. klo. 17:00. Ilmoittautuminen Marketalle viim. 20.4. ja maksu viimeistään 24.4. Matkan hinta 45,- Mukaan mahtuu enintään 40 henkilöä.

Ke 10.5. Päivämatka Tallinnaan. Lähtö ABC Padasjoki klo 6.45, Kustaantori Vääksy klo 7.15 ja Marolankatu Lahti klo 7.45. Hinta Lahdesta 50€, Vääksystä ja Padasjoelta 60€. Bussi mukana Tallinnassa. Ennakkotilausmahdollisuus. Ilmoittautuminen Jaanalle 1.5.mennessä, maksu 1.5. mennessä

La 13.5. Lahden Harrastajateatterin näytelmä;  Havukka-Ahon ajattelija
Vuonna 1952 ilmestyi Havukka-ahon ajattelija, joka nousi Huovisen tunnetuimmaksi teokseksi. Havukka-ahon lämmin huumori ja luonnonkuvaus vetosivat suomalaisiin ja tekivät hänestä hetkessä yhden Suomen rakastetuimmista kertojista. Kirjan sankari, ”korpifilosofi” Konsta Pylkkänen harrastaa näkäräisiä, piipunpolttoa ja sinisiä ajatuksia miettiessään maailman menoa. Hän ryhtyy Kainuun korpiseudulle Lentualle tulleiden luonnontutkijoiden oppaaksi ja tekee tieteellisen löydön ampuessaan pyymetson, pyyn ja metson risteymän, jollaista todellisuudessa ei ole löydetty  Esitys alkaa klo 14.00 Lahden Vaahterasalissa (Aleksanterinkatu 26). Hinta 15€, sisältää kahvin ja pullasiivun . Ilmoittautumiset Lealle viim.30.4. maksu 30.4.

 

Su 28.5. – 2.6.2023 Imatran Kylpylässä Solaris-lomien tuettu loma. LOMATEEMANA: VERTAISTUKILOMA. Haku lomakkeita on saatavilla toimistolta viimeistään lokakuun alusta lähtien. Hakemuksen voi tehdä myös netissä. Nettihaku aukeaa lokakuussa. Omavastuu 100€ Paperiset hakemus jätettävä viimeistään 17.2.2023 Lealle, JOTTA HEKEMUKSET EHTIVÄT PERILLE HYVISSÄ AJOIN ENNEN MÄÄRÄAIKAA. TAI lähettää itse os. Solaris Lomat, Kauppakaarre 1 00700 HELSINKI Lisätietoja antaa Lea Ahokas 040 – 867 8507 Pyrin järjestämään yhteiskuljetuksen. Katsotaan kun saatu selville moniko pääsee. HUOM: Hakijoilta ei edellytetä Lasvelin jäsenyyttä. OHJEET IMATRAN KYLPYLÄ 28.5. -2.6.2023

Kesäkuu 2023

Ke 7.6. – 9.6 Kiertomatka Virossa. Viron historia on hyvin raskas. Lukemattomat sodat ovat tuhonneet maata ja kansaa armottomasti. Maata ovat hallinneet tanskalaiset, ruotsalaiset, puolalaiset, saksalaiset ja venäläiset. Itsenäisenä maa on ollut 20- ja 30-luvuilla ja uudestaan 90-luvusta lähtien. Historian jäljet näkyvät kaikkialla. Voimakas kansallinen itsetunto on nostanut maan nopeasti modernin Euroopan eturiviin, malliksi monille, myös meille suomalaisille. Lähde mukaan matkalle tutustumaan eteläiseen naapuriimme. Matkan oppaana Kyösti Toivonen, jolle myös Viro on tuttua monien vuosien ajalta. Hän jakaa tietojaan ja tarinoitaan myös meidän iloksi. Keskiviikko 7.6. Lähtö Marolankadun pysäkiltä klo. 05:45, laiva Eckerö Finlandia lähtee Länsisatamasta klo. 9:00 ja saapuu Tallinnaan klo. 11:15. laivalla nautimme buffet aamiaisen. Tallinnan satamasta aloitamme matkan Rakvereen. Matkan aikana meillä on 4 pysähdystä: Joelähtmessä Jägala joen putous, matkamme jatkuu Kolgaan, joka onViron isoin kartano, näemme sen ulkoa. Lahemaan kansallispuistossa tutustumme Palmsen kartanon päärakennukseen, puistoon, viinatehtaaseen ja luontokeskukseen ja nautimme kartanon Körtsi-ravintolassa kevyen lounaan. Vierailemme vielä naapurikartano Sagadin pihapiirissä ennen saapumista Rakveren kaupunkiin. Kaupungissa majoitumme Aqua Spa -hotelliin, jossa meillä on illallinen. Teemme vielä illalla kävelykierroksen kaupungin nähtävyyksiin tutustuen. Näemme mm. laululavan, joka saa meidät huokaisemaan Vau. Todistaa meille, että virolaiset ovat todella laulavaa kansaa. Torstai 8.6. Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Tämän jälkeen ajo viljavan maaseudun läpi Jogevan kautta kulttuuripääkaupunkin Tarttoon. Tartossa tutustumme Viron kansallismuseoon, jossa meillä on kevyt lounas. Majoitumme Hotelli Dorpatiin keskustassa. Majoittumisen jälkeen kävelyä vanhassa keskustassa ja kauniissa puistossa Toome-mäellä. Illallisen nautimme kuuluisassa Ruutikellarissa Toomemäen alla, mielenkiintoisessa miljöössä. Perjantai 9.6. Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Vierailemme vielä torilla, yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa ja Paavalin kirkossa, joka kummasti muistuttaa Lahden kaupungintaloa. Miksikähän? Sanomme Tartolle näkemiin ja ajamme kohti Pöltsamaata, jossa tutustumme Pöltsamaan linnaan ja nautimme kevyen keittolounaan Vaga Mama -ravintolassa ja tutustumme paikallisten marjaviinien tarjontaan. Sieltä matka jatkuu Tallinnaan, jossa meillä on aikaa vielä tutustua Kadriogin ranskalaiseen puistoon ja sen palatseihin. Eckerö Linen Finladia lähtee Tallinnasta 18:30 ja saapuu Helsinkiin klo. 21:00. Olemme Lahdessa n. 23:00. Matkan kokonaishinta 550,-. Lisämaksusta yhden hengen huone 85,- Matka sisältää: – kuljetukset Lahti-Helsinki-Lahti – laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki – majoitus 2 yötä hotellissa kahden hengen huoneessa aamiaisin – matkaohjelman mukaiset ateria ( aamiainen laivalla, kaksi illallista ja kolme kevyttä lounasta) – sisäänpääsymaksut matkaohjelman mukaisesti – matkanvetäjien palvelut Ilmoittautuminen Marketalle viim. 16.3., jolloin varausmaksu 100,-. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita syntymäaikasi. Loppumaksun suoritus viimeistään 5.4. Maksut Lasvelin matkatilille. Matkalle mukaan voimassaoleva passi tai kuvallinen henkilökortti. Suosittelemme kaikille myös KELAlta ilmaiseksi saatavaa eurooppalaista sairaanhoitokorttia. Samoin suosittelemme riittävän peruutusturvan sisältävää matkavakuutusta. Vastuullinen matkanjärjestäjä on Matkapojat Oy

Pe 16.6. Helsinki, Mannerheim – ja Tamminiemi – museot,Kaivopuisto Kyösti Toivonen johdattelee meidät tutustumaan Suomen valtiollisen historian ytimeen. Lähtö Marolankatu klo 9:00 Saavuttuamme Mannerheim-museolle jakaannumme kahdeksi ryhmäksi. Toiset menevät museoon, jossa meillä on kaksi opasta esittelemässä museon. Toiset tutustuvat Kyösti Toivosen johdolla alkukesän Kaivopuistoon ja siellä oleviin useisiin suurlähetystöihin. Puisto kierros päättyy keittolounaalle Cafe Ursulaan. Tunnin kuluttua tapahtuu vaihto, museoon tutustuneilla on puistokierros ja lounas ja puistokierroksella olleet menevät tutustumaan museoon. Jatkamme matkaa Etelä Helsingissä tutustuen Suomen valtiollisen keskuksen, Senaatintorin, ympäristön rakennuksiin osin vain ulkopuolelta, osin myös sisäpuolelta, kuten Kansalliskirjastoon ja Tuomiokirkkoon. Seuraavaksi on vuorossa toinen presidentillinen museo Tamminiemi, jossa meitä odottaa myös kaksi opasta. Paluumatkalla nautimme Mäntsälän Juustoportin kahvit. Palaamme Marolankadulle n. 18:15 Mukaan mahtuu enintään 40 hlö. Ilmoittautuminen Marketalle viim. 03.06. maksu viim. 6.6. Hinta 75,-, Museokortilla 56,-.

Elokuu 2023

Ti 15.8. – Su 20.8.-23 Henkeäsalpaavien maisemien Alppimatka. Matka upeitten, unohtumattomien maisemien keskelle, sukellus kuin suoraan satukirjaan.
Lähtö Marolankadulta aamulla klo. 04:30 Finnairin suora lento Müncheniin klo. 8:00.

Itävallassa matkan kohokohtia ovat mm. 2500 metrin korkeuteen nouseva tie keskellä lumihuippuisia vuoria sekä säveltäjä Mozartin kotikaupunkina kuin myös Sound of Music musikaalista tunnettu Salzburg. Saksassa vierailemme Hitlerin kivisessä linnassa, Kotkanpesässä, Kehlstein vuoren huipulla ja risteilemme upealla Königssee järvellä. Näemme myös osan perinteikkäästä Baijerin pääkaupunki Münchenistä.

Matkan aikana on huomioitu myös omaa aikaa. Voit viettää aikaa esim. Zell am Seen viehättävissä kahviloissa kahvin ja omenastuudelin ääressä tai olutta siemaillen. Tai ehkäpä haluat tutustua kaupungin mielenkiintoisiin pieniin putiikeihin.
Majoitumme koko matkan ajan Itävallassa samassa hotellissa Zell am Seen hulppeissa alppimaisemissa. Matkalaukkuja ei siis tarvitse kantaa hotellista toiseen. Hotellista teemme bussilla matkoja eri kohteisiin.

Kaikki tarkemmat tiedot selviävät liitteenä olevasta matkaesitteestä. Lahden seudun varhaiseläkeläiset-matkaohjelma-Alpit
Paluu Helsinkiin Finnairin suoralla lennolla klo. 22:15 Paikkoja on varattu 35 kpl.
Matkan vastuullinen järjestäjä on Matkapojat Oy

SITOVA Ilmoittautuminen viim. 31.3. Marketalle. Ilmoitathan varauksen yhteydessä sukunimen ja etunimen täsmälleen samassa muodossa kuin passissa tai kuvallisessa henkilökortissa.                                                     

Matkan kokonaishinta 1489,-/ hlö, hintaan sisältyy:
– lennot reittivuoroilla aikataulun mukaisesti, lentokenttäverot ja turvamaksut
– tilausajokuljetukset Marolankadulta lentokentälle ja takaisin
– majoitus hotellissa 2 hengen huoneilla, lisämaksu yhden hengen huoneesta 150,-
– matkaohjelman mukaiset ateriat (aamiaiset, viisi illallista ja kaksi lounasta)
– matkaohjelman mukaiset tilausajokuljetukset, kiertoajelut, retket ja sisäänpääsymaksut
– suomenkielisen Itävallassa asuvan oppaan palvelut perjantaita lukuun ottamatta

Varausmaksu on 200,-/hlö, maksettava  viim.3.4. loppusumman eräpäivä on 5.6. Lasvelin matkatilille

Huomioittehan seuraavat:
– teillä on voimassa oleva passi tai kuvallinen henkilökortti
– riittävän peruutusturvan sisältävä matkavakuutus, suositellaan ottamaan jo varausvaiheessa
– eurooppalainen sairaanhoitokortti (saa KELAsta veloituksetta)

Matka täynnä, kysy mahdollista peruutuspaikka

Pienet muutokset voivat olla mahdollisia.

Ilmoittelemme toiminnastamme Uusi Lahti-lehden järjestöpalstalla viikottain.