Lasvelin matkakalenteri

Lasvelin matkakalenteri  vuosi 2022

Päivitetty 4.10.2022

Kaikissa matka-asioissa ota rohkeasti yhteyttä

Jaanaan        040-759 98 71 e-mail jaana.kovanenphnet.fi

Markettaan 044-339 93 21 e-mail mt.marke@gmail.com

Leaan           040-867 85 07  e-mail lejamarjatta@hotmail.com  

Miljaan         040-750 44 56

Matkat maksetaan pankkitilille FI65 4212 0010 0712 52 Lahden seudun varhaiseläkeläiset ry. Maksulomakkeen tiedonanto-osaan kirjoitetaan matkan nimi/päivämäärä sekä osallistujien nimet.

Älä yhdistele eri matkojen maksuja. Maksuehto 10 pv ennen matkan alkua, ellei toisin ilmoiteta. Matkaa koskevat muutokset tehtävä 7 pv ennen matkan alkua.

Matkoille voivat osallistua vain jäsenet. Liittymällä jäseneksi olet oikeutettu matkoillemme. Rehellisyys on meidän kaikkien lasvelilaisten etu.

Huom!  Ilmottautumiset ainoastaan matkan vetäjälle. Ilmoita myös mahdolliset allergiat                                                                                                         

HUOM!!. SUOSITTELEMME MATKAUSTAJIA OTTAMAAN RIITTÄVÄN PERUUTUSTURVAN SISÄLTÄVÄN MATKAVAKUUTUKSEN. OTA YHTEYTTÄ OMAAN VAKUUTUSYHTIÖÖSI

VUOSI 2022

Lokakuu 2022

Ke 12.10. Päivämatka Tallinnaan. Lähtö ABC Padasjoki klo 6.45, Kustaantori Vääksy klo 7.15 ja Marolankatu Lahti klo 7.45. Hinta Lahdesta 45€, Vääksystä ja Padasjoelta 55€. Bussi mukana Tallinnassa. Ennakkotilausmahdollisuus. Ilmoittautuminen Jaanalle 3.10. mennessä, maksu 3.10. mennessä.  

15.10. Lahden Harrastajateatterin näytelmä Elämän leikki
Kauppa-Lopo ja muita kohtaloita yhdistää Minna Canthin ja Maria Jotunin novelleja. Näytelmän ohjaajan Siiri Kakon dramatisointi pohjautuu kolmeen Canthin ja viiteen Jotunin novelliin, joista keskeisin on Canthin Kauppa-Lopo (1889). Sen tarina muodostaa juonellisen rungon näytelmälle. Kysymykset toisen ihmisen kohtaamisesta, säätyeroista, naisena olemisesta ja rakkaudesta tunteen ja järjen ristiriidassa ovat keskeisiä sekä Jotunille että Canthille. Minna Canthin (1844-1897) tekstit sijoittuvat 1800-luvun loppuun ja tuovat sen ajan kontekstissa esiin niin koomisia kuin traagisia kuvia ihmiskohtaloista. Kuvataan tavallisia ihmisiä, rikkaita rouvia, köyhiä palvelijoita ja isäntämiehiä arkisessa elämässään ja askareissaan iloineen ja suruineen.
Jo Maria Jotunin (1880-1943) esikoisnovellikokoelman ilmestyttyä vuonna 1905 kysyttiin, onko syntynyt uusi Minna Canth. Nyt näiden kahden realisminajan kansalliskirjailijamme tekstit pääsevät dialogiin näyttämöllä ja novellien henkilöt heräävät eloon teatterin keinoin.
Elämän leikki -näytelmä alkaa klo 14.00 Lahden Vaahterasalissa (Aleksanterink. 26).
Hinta 15€, sisältää kahvin ja pullasiivun (tarjoillaan ennen esitystä KL0 13.30) Ilmoittautumiset Lealle viim. 30.9. maksu 30.9. KESTO 1 H 10 MIM . Juliste liittenä: Elämän_leikki_juliste

To 20.10. Helsinki, Upeita kotimuseoita ja Kansallismuseo. Lähtö klo. 9:00 Marolankadun pysäkki Koko matkan ajan meillä on mukana asiantuntijana Kyösti Toivonen. Reitzin-kotimuseossa on nähtävillä suomalaisen maalaustaiteen historian merkkiteoksia. Nähtävillä myös antiikkihopean ainutlaatuinen kokoelma sekä Meissenin ja Sevresin posliiniesineitä. Lisäksi aseita 1500-luvulta alkaen sekä antiikkikelloja. Museon alkuperäistä koti-ilmapiiriä kunnioittavaan interiööriin kuuluvat myös lukuisat eri aikakausilta peräisin olevat antiikkihuonekalut.

Pienen kävelymatkan päässä sijaitsee Taidekoti Kirpilä, joka lähes täyttää töölöläisen funkistalon ylimmän kerroksen. Kirpilä on ainutlaatuinen yksityiskodissa sijaitseva taidemuseo, joka esittelee intohimoisen taiteenkeräilijän kokoelmaa ja yläluokkaista elämää 1900-luvun jälkipuoliskon Helsingissä.
Näihin museoihin tutustumme kahtena ryhmänä. Kummassakin kohteessa on opastus. Hesperian puistossa vaihdamme kohteita, kävelymatkaa on n. 500 m. Lounaan nautimme Kansallismuseon ravintolassa n. 13:30 – 14.15

Lounaan jälkeen tutustumme Kansallismuseon muutamaan näyttelyyn, esim. Suomen tarina. Suomen lähimenneisyys on valoa ja syviä varjoja. Itsenäistymiseen ja sotiin liittyviä haavoja käsitellään näyttelyssä rohkeasti uudella tavalla. Näyttely tulvii myös riemua, sillä sadassa vuodessa Suomesta on kasvanut demokratian, tasa-arvon ja hyvinvoinnin maa. Hellästi nauretaan myös suomalaisten pikku kummallisuuksille – suomalaiset ovat outo, mutta onnellinen kansa! Kansa, joka rakastaa Muumeja, pallotuolia, kurahaalareita, heviä ja saunaa. Ehkä näemme myös 8,- euroa maksaneen tänä keväänä kuuluisaksi nousseen kuulakärkikynän lasivitriinissä.
Kotimatkalla poikkeamme tuttuun Mäntsälän Juustoporttiin pullakahville. Lahdessa olemme n. klo. 18:30.
Ilmoittautuminen Marketalle viim. 3.10. Maksu viim. 6.10. Matkan hinta, sisältäen kaiken edellä esitetyn, 78,-. Museokortilla hinta 68,-. Muistathan ilmoitta kortista Marketalle. Huom! Matkalle mahtuu enintään 34 osallistujaa.

Marraskuu 2022

To 03–10.11. Pärnu kylpyläloma Viiking Spa-kylpylään. Lähtö Marolankadulta klo 7.15, Matkakeskus 7.20 ja Citymarket 7.20. Kylpylämatkat Pärnuun ovat täydellinen irtiotto arkeen. Pakettiin kuuluu: 3 hoitoa ma-pe ja 2 hoitoa la-su Yhteensä 13-19 hoitoa. Hoidot määrätään lääkärin tekemässä terveystarkastuksessa. Majoitus 2 hengen Superior-luokan huoneissa täysi- tai puolihoidolla. Aamusaunan ja uinnin sekä vesi- ja saunakeskus Viiking Saagan, ja kuntosalin vapaan käytön. Myös menomatka aamiainen laivalla (Tallik Megastar) sisältyy hintaan. Matkatavarat kätevästi bussissa laivamatkojen ajan. Omakustanteisesti voit ottaa erilaisia hoitoja päästä varpaisiin. Sinua palvelevat kampaajat, kosmetologit, manikyristit ja pedikyristit. Matkan hinta täyshoidolla: 664€/hlö 2hh ja 799€/hlö 1 hh. Hinta puolihoidolla: 640€/hlö 2hh ja 775€/hlö 1 hh Sitovat ilmoittautumiset Lealle. 30.9.mennessä. Maksu 30.9. mennessä.   – Hoitovalikoima: Vesihieronta, yrttikylpy,osokeriitti-parafiinihoito, paikallinen kylmähoito, osahieronta 20 min, hierontatuoli, darsonvalisaatio,ultraäänihoito, inhalaatiohoito 10 min, sähköhieronta,
magneettihoito, laskimohoito geelillä jaloille,rentoutushoito 30 min, lääkintävoimistelu ryhmässä 30min, vesivoimistelu ryhmässä 30 min (ma–pe),porekylpy merisuolalla, jalkakylpy merisuolalla.
– Viron kansallisina juhlapyhinä 2 hoitoa päivässä
seuraavasta valikoimasta:
yrttikylpy, porekylpy merisuolalla, paikallinen turvehoito, paikallinen kylmähoito, hierontatuoli, laskimohoito geelillä jaloille, suolahoito 30 min.
– Pakettiin kuuluu 1 lisähoito viikossa seuraavista
hoidoista:
hierontatuoli 15 min, verensokerin tutkimus, kolesterolin tutkimus tai suolahoito 30 min, virtsakoe tutkimus, hemoglobiinin tutkimus, PSA-testi.
Huom! Käsien ja jalkojen hoidot eivät sisällä kynsien
hoitoa. – Hoitojen pituus n. 15-20 min/kerta.
– Ei hoitoja tulo- eikä lähtöpäivänä.

Ke 16.11. Päivämatka Tallinnaan. Lähtö ABC Padasjoki klo 6.45, Kustaantori Vääksy klo 7.15 ja Marolankatu Lahti klo 7.45. Hinta Lahdesta 45€, Vääksystä ja Padasjoelta 55€. Bussi mukana Tallinnassa. Ennakkotilausmahdollisuus. Ilmoittautuminen Jaanalle 7.11. mennessä, maksu 7.11. mennessä

Joulukuu 2022

La 3.12.Teatterimatka Riihimäelle,TUULA JA PIRKKO – meil on aina Toro. Lähtö Marolankadulta klo 16.15. Esitys on kunnianosoitus hömelöydelle, elämänilolle, vapaalle tahdolle, tajunnanvirralle, omaehtoisuudelle, tyhmille jutuille, unelmille, ihmisyydelle, ihmisen lajityypilliselle tarpeelle valloittaa tuntemattomia alueita sekä itsemääräämisoikeuden tärkeydelle.
Tuula ja Pirkko on viriili, yhteensä n. 170-vuotias parivaljakko Ala-Vittulasta. He eivät oikeastaan juuri pidä toisistaan, mutta jostain tuntemattomasta syystä he ovat viettäneet koko elämänsä hyvin tiiviisti yhdessä. Toisin kuin vanhuksista ehkä yleensä luullaan, ikä ei ole jalostanut heitä seesteiseen suuntaan. Päinvastoin. Tuula rakastaa Cindy Crawfordia ja turvavälejä, Pirkko ei anna arvoa lastenlastensa savitöille eikä piirustuksille, eikä hän edelleenkään osaa leipoa. Tuula ja Pirkko on jätetty hankalan luonteensa vuoksi koronakaranteenin rauhaan jo hyvän aikaa sitten, ja siksi heillä on kaikki maailman aika elellä elämäänsä juuri niin kuin he itse lystäävät.

Erinäisten sattumien jälkeen Tuula ja Pirkko päättävät karistaa pölyt matkalaukuistaan, suunnata maalliset tomumajansa Finavian lippuluukulle, maksaa lentoveronsa kenties viimeisen kerran ja suunnistaa kohti Fuengirolan aurinkoista costaa. Eikä aikaakaan, kun Toron varjossa käydään tähänastisen elämän ehkä tärkeimmät keskustelut. Löytyykö Fugen rannalta romanssi, öky-jahti vai Sean Conneryn rintakarva? Rooleissa Minna Kivelä ja Ria Kataja. Kesto n.2,5 h (sis.väliajan)  Matkan hinta 60€, sis. väliaikatarjoilun. Sitovat ilmoittautuminen Lealle viim 26.10. Maksu 26.10.mennessä.

 

Ke 7–8.12 Pikkujoulumatka Tallinnaan

Perinteinen pikkujouluristeily on muutettu pikkujoulumatkaksi Tallinnaan, koska perinteinen laivamme on siirtynyt hotelliksi muualle.

Matkaohjelma sisältää bussikuljetuksen satamaan, jossa nousemme M/S Megastarille ja matkaamme Tallinnaan. Tallinnassa siirrymme omatoimisesti Tallink City hotelliin. Illalla meillä on Kochi Aidad- Trahteerissa ensin tervetulomalja ja omaa ohjelmaa. Ohjelman jälkeen Buffet-ruokailu, joka sisältää 1 lasin viiniä tai olutta. Ruokailun jälkeen meitä viihdyttää ja tanssittaa hanuristi ja huumorimies Seppo Solttila. Seuraavana aamuna aamiainen hotellissa ja aikaa käydä tutustumassa, vaikka Tallinnan kauniiseen joulutoriin, Paluu samalla laivalla. Bussi odottaa meitä satamassa ja kotimatkalle lähdemme mahdollisimman pian laivan satamaan saapumisen jälkeen.

Ke 7.12 Lähtö Padasjoki ABC klo10, Vääksy Kustaantori klo 10.30 ja Lahti Marolankatu klo 11. Helsingissä olemme klo 12.30 ja kuski jakaa meille liput. M/S Megastar lähtee klo 13.30. Tallinnaan saavumme D-Terminaaliin klo 15.30 josta siirrymme omatoimisesti Tallink City hotelliin ja kirjaudutaan sisään.

Klo 18 Alkaa meidän pikkujoulumme Kochi Aidad- Trahteerissa. Sisältää tervetulomaljan, ohjelmaa, ruokailun + 1 lasi viiniä TAI olutta sekä lopuksi tanssia. Tilaisuus päättyy noin klo 22. Kotvel ja Tasvel on kutsuttu mukaan pikkujouluihin.

To 8.12 Aamupala hotellissa. Klo 12 huoneiden luovutus. Matkatavarat voi jättää hotellin säilytykseen. Lähtöselvitys laivalle 15.30–16. M/S Megastar lähtee Tallinnasta klo 16.30 ja on Helsingissä klo 18.30. Paluubussit odottaa satamassa ja lähdetään kotiin noin klo 19   Hinta Padasjoki ja Vääksy 2hh 152€/hlö, 1hh 180€. Lahdesta 2hh 137€/hlö, 1hh 165€. Hinnat sisältävät laivayhtiön polttoainelisämaksun 6€, Lisämaksusta buffetruokailut laivalla ruokajuomineen 29€/per ruokailu. Varataan matkan varauksen yhteydessä. Muista ilmoittaa myös club one-kortin numero matkaa varattaessa.  Sitovat ilmoittautumiset 4.11 Jaana. Maksut 4.11 matkatilille.

MARIZAAN  SAIN LISÄPAIKKOJA

Ti 20.12 Emmerich Kálmánin operetti Kreivitär Mariza.Lahden Sibeliustalo klo18.00. ”Oonczardaskavaljeeri ollut minäkin…”
Wieniläisoperettien parhaimmistoon kuuluva Kreivitär Mariza on taidokkaasti sävelletty teos, jonka tarina tempaa katsojan mukaansa. Luvassa on valekihlauksia, salanimiä sekä juonimista niin rahan kuin vallankin tähden. Operetin aarioihin lukeutuu yksi operettimusiikin tunnetuimmista kappaleista ”Czardaskavaljeeri”, joka valloittaa yleisön kerta toisensa jälkeen. Rooleissa mm. Mariza: Anu Hälvä/ Hannakaisa Nyrönen, Tassilo: Jyrki Anttila/ Hannu Jurmu Ohjaus: Anu Hälvä. Lavastus: Jari Jalonen. Koreografi: Camilla Hölmstrom Kesto noin 2 h 30 min Hinta 40€Kysy peruutuspaikkoja    

Pe 23.–26.12. Suomalainen Joulu Ikaalisten Kylpylässä. Lähdemme Marolankadulta klo 11.00 viettämään perinteistä, tunnelmallista ja kiireetöntä suomalaista joulua.

Kylpylässä meitä odottaa aito, sydämellinen palvelu, herkkuja notkuvat joulupöydät, joulun tuoksut sekä perinteiset, monipuoliset jouluohjelmat. Koko joulun ajan kylpylä Vesiropiikin altaat ovat avoinna, myös kuntosali on meidän käytettävissä. Hintoihin sisältyy seuraavat ateriat: Aatonaattona: päivällinen Jouluaattona: aamiainen ja joulubuffet. Joulupäivänä: aamiainen ja joulubuffet Tapaninpäivänä: aamiainen. Hinta 394 €/hlö 2 hh huoneessa ja 541€/hlö 1 hh. Ilmoittautumiset 10.11. mennessä Lealle ja maksu 11.11. Jouluohjelma ilmestyy syksyllä

Vuosi 2023

Toukokuu 2023
Su 28.5. – 2.6.2023 Imatran Kylpylässä Solaris-lomien tuettu loma. LOMATEEMANA: VERTAISTUKILOMA. Haku lomakkeita on saatavilla toimistolta viimeistään lokakuun alusta lähtien. Hakemuksen voi tehdä myös netissä. Nettihaku aukeaa lokakuussa. Omavastuu 100€ Paperiset hakemus jätettävä viimeistään 17.2.2023 Lealle, JOTTA HEKEMUKSET EHTIVÄT PERILLE HYVISSÄ AJOIN ENNEN MÄÄRÄAIKAA. TAI lähettää itse os. Solaris Lomat, Kauppakaarre 1 00700 HELSINKI Lisätietoja antaa Lea Ahokas 040 – 867 8507 Pyrin järjestämään yhteiskuljetuksen. Katsotaan kun saatu selville moniko pääsee. HUOM: Hakijoilta ei edellytetä Lasvelin jäsenyyttä. OHJEET IMATRAN KYLPYLÄ 28.5. -2.6.2023

Pienet muutokset voivat olla mahdollisia.

Ilmoittelemme toiminnastamme Uusi Lahti-lehden järjestöpalstalla viikottain.